Ota yhteyttä:

Ota yhteyttä

Autamme mielellämme! Täytä lomake ja otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Ota yhteyttä:
LINK Mobility yhteistyöhön giosgin kanssa: WhatsApp osaksi giosgin ohjelmistoalustaa Lue lisää
BLOG

5 syytä miksi pienten yritysten tulisi hyödyntää SMS markkinointia

20 lokakuuta 2020
Share:

Tekstiviesti on tehokas mobiilimarkkinoinnin työkalu etenkin pienille yrityksille. Noin 75% suomalaisista lähettää tekstiviestejä (1), joten suuren osan suomalaisista voi tavoittaa tekstiviestillä. Tekstiviestien avulla yrityksesi voi siis saavuttaa monen monta asiakasta. Tavoittavuutensa lisäksi SMS markkinointi tuo pienyritykselle myös muita hyötyjä.

Alla annamme viisi syytä sille, miksi koemme, että pienten yritysten olisi hyvä hyödyntää SMS markkinointia.

1. Tekstiviestit ovat nopeita

Toisin kuin pitkät sähköpostiviestit, tekstiviestit ovat yleensä vain muutaman virkkeen pituisia. Kahden tai kolmen virkkeen tekstiviesti-kampanjan suunnitteleminen on siis helppoa, ei vie paljon aikaa ja saadaan nopeasti lähetettyä asiakkaille. Esimerkiksi kiireelliset viestit ja päivitykset saadaan välitettyä asiakkaille vain muutamassa minuutissa. Asiakkaan näkökulmasta tekstiviestit ovat myös helpompia, sillä lyhyt tekstiviesti menee suoraan asiaan ja on paljon selkeämpi sekä helppolukuisempi kuin pitkä sähköposti. Tämä saa asiakkaat todennäköisemmin lukemaan ja reagoimaan tekstiviestiisi.

 

2. Tekstiviestit ovat opt-in

Monet kokevat, että suuret mainoskampanjat suurelle kohdeyleisölle tuovat paljon potentiaalisia asiakkaita. Totuus kuitenkin on se, että monet kuluttajat joko unohtavat tällaisen mainoksen nopeasti tai jättävät ne kokonaan huomiotta. Lisäksi, nämä niin sanotut massamainokset edellyttävät, että yritys käyttää mainontaan paljon rahaa. Tekstiviestimarkkinointi perustuu kuluttajien omaan valintaan. Kohdeyleisön täytyy hyväksyä tarjousviestien vastaanottaminen ennen niiden vastaanottamista. Tämä tarkoittaa, että viestisi vastaanottajat ovat jo valmiiksi kiinnostuneet yrityksestäsi tai tuotteestasi eli todennäköisemmin vastaavat tai reagoivat viestiisi. Näin voit myös pitää huolen siitä, ettet käytä rahaa markkinoimalla kuluttajille, jotka eivät ole kiinnostuneita yrityksestäsi.

 

3. Tekstiviestit ovat joustavia

Tekstiviestit ovat joustavia ja soveltuvat moneen eri käyttötarkoitukseen. Ne mukautuvat melkein mihin tahansa yrityksesi tarpeista. Tekstiviestien avulla voit esimerkiksi:

  • Lähettää asiakkaille kuponkeja
  • Kiittää asiakasta ostoksesta
  • Kertoa tai muistuttaa tulevista alennuksista tai tärkeistä päivämääristä
  • Kerätä asiakaspalautetta, esimerkiksi kyselyjen muodossa
  • Laskuttaa asiakkaita

 

4. Tekstiviestit auttavat rakentamaan ja ylläpitämään asiakassuhteita

Käyttämällä tekstiviestejä esimerkiksi yllä mainituilla tavoilla, parannat asiakassuhteitasi. Tekstiviesti on suora tapa kommunikoida yritykseltäsi asiakkaalle. Kun lähetät asiakkaalle muistutuksen tärkeästä päivämäärästä tai kiität ostoksesta, välität hänelle viestin siitä, että asiakas on sinulle tärkeä. Säännöllisten viestien avulla varmistat, että ylläpidät suhdettasi asiakkaisiin ja ymmärrät heidän tarpeensa.

5. Tekstiviestien avulla saa nopeasti palautetta

Lähettämällä tekstiviestikyselyjä LINK Collectin avulla, saat asiakkailtasi vastaukset lyhyessä ajassa. Asiakkailta saatu palaute on aina arvokasta ja auttaa ymmärtämään asiakkaiden mieltymyksiä. Kyselyn vastauksia voidaan hyödyntää esimerkiksi tuotteiden ja palveluiden kehityksessä tai asiakaspalvelun parantamisessa. Palautteiden avulla pystyt luomaan asiakkaisiisi luotettavan ja pitkäaikaisen asiakassuhteen ja takaamaan, että asiakkaasi pysyvät tyytyväisinä.

Kiinnostuitko SMS markkinoinnin mahdollisuuksista, mutta et ole varma mistä aloittaa? Ota yhteyttä ja varaa aika ilmaiseen konsultaatioosi, niin me autamme sinua etsimään sinulle parhaan ratkaisun. Jos kaipaat neuvoja siitä, miten toteutat tekstiviestimarkkinointia tehokkaasti, käy lukemassa edellinen blogikirjoitus aiheesta: Viisi kriteeriä, joiden avulla toteutat onnistunutta tekstiviestimarkkinointia. Voit myös tutustua suoraan eri palveluihimme täältä.

 

Lähteet:

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoa? Varaa aika maksuttomaan konsultaatioosi jättämällä sähköpostiosoitteesi, niin olemme yhteydessä sinuun.

Protected by reCAPTCHA.
Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Inspiroidu

Other sites