Ota yhteyttä:

Ota yhteyttä

Autamme mielellämme! Täytä lomake ja otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Ota yhteyttä:
LINK Mobility yhteistyöhön giosgin kanssa: WhatsApp osaksi giosgin ohjelmistoalustaa Lue lisää
BLOG

Tekstiviestit ja tietoturvallisuus

31 maaliskuuta 2022
Share:

Tekstiviestit ovat yksi tietoturvallisimmista viestintäkanavista ja monille onkin tuttua vastaanottaa esimerkiksi kertakäyttösalasanoja tekstiviestin välityksellä. Tässä blogissa paneudumme tekstiviestien ja mobiiliviestinnän ominaisuuksiin, jotka tekevät niistä tietoturvallisen viestintäkanavan niin yrityksille kuin kuluttajillekin.

Kaikki alkaa numerosta

Puhelinnumero on pääasiassa henkilökohtainen ja se myös pysyy usein samana läpi koko elämän. Puhelinnumeron henkilökohtaisuus ja pysyvyys helpottavat henkilön tunnistamista ja tarjoavat yrityksille sekä julkishallinnon toimijoille suoran väylän kyseisen henkilön kanssa asiointiin. Ulkopuolisten on myös erittäin haasteellista päästä tarkastelemaan puhelimen viestitietoja, joka lisää tekstiviestien tietoturvallisuutta.

Suojatut yhteydet

Tekstiviestien toimittaminen koostuu kolmesta osapuolesta: lähettäjästä, välittäjästä ja vastaanottajasta sekä näiden välissä olevista, toimituksen kannalta tärkeistä komponenteista. Kuluttajien keskinäisessä tekstiviestinnässä lähettäjä ja vastaanottaja ovat tuttuja tai tuntemattomia henkilöitä ja operaattori toimii viestin välittäjänä. Meidän liiketoimintamme perustuu tilanteisiin, joissa yritykset haluavat viestiä kuluttajille tai sidosryhmilleen. Yksinkertaisuudessaan näissä tilanteissa lähettäjänä on yritys, vastaanottajana sidosryhmä, ryhmä kuluttajia tai yksittäinen henkilö, ja me toimimme välittäjinä. LINK Mobilityllä on suorat yhteydet eri maiden paikallisiin operaattoreihin, jolloin viestien toimitus tapahtuu samoja yhteyksiä pitkin kuin normaalistikin, mutta vain tehokkaammin.

Välitämme viestejä sekä dataa kahdennettujen palvelimiemme kautta, jotta miljoonat viestit kulkeutuisivat varmasti ja tietoturvallisesti eteenpäin. Lisäksi kaikki toimintamme tapahtuu yksityisessä MPLS-verkossa, joka sijaitsee EU:n alueella. Tietoturvallisuus on yksi tärkeimmistä arvoistamme ja haluamme toiminnallamme varmistaa, että mahdollisimman monet pääsevät hyötymään tietoturvallisista mobiiliviestintäkanavista.

Huijausviestit

esimerkki huijausviestistä

Vuosittain uutisoidaan tapauksista, joissa huijarit pyrkivät kalastelemaan arvokkaita tietoja kuluttajilta tekstiviesteillä. Tekstiviestien hyvät ominaisuudet, kuten erinomainen tavoittavuus ja saavutettavuus tarjoavat yrityksille, ja valitettavasti myös huijareille, oivallisen väylän herättää vastaanottajan huomion. Onneksi ihmiset ovat yhä valveutuneempia vaanivista tietoturvariskeistä, ja keinoja tunnistaa huijausviestit on useita. Vaikka tekstiviestihuijauksia tapahtuu, ovat ne silti harvinaisempia kuin sähköpostissa tai internetissä tapahtuvat tietojenkalasteluyritykset.

Perinteinen mobiiliviestintästrategia on ollut pääasiassa yksisuuntaista tiedottavaa viestintää, jossa yritykset lähetettävät kertakäyttösalasanoja, ilmoittavat saapuneesta laskusta tai alkaneista alennusmyynneistä. Ja juuri tällaisia viestejä myös huijausviestit ovat; tiedottava viesti, jolla herätetään vastaanottajan huomio ja ohjataan klikkaamaan viestin linkkiä sekä antamaan tietoja. Useimmiten huijausviestit tunnistaa linkin ulkomuodosta, oikeinkirjoituksesta, lähettäjän nimestä tai numerosta sekä kontekstista – jos viesti tuntuu yllättävältä tai epärealistiselta niin silloin se todennäköisesti on huijaus. Lisäksi yritykset harvemmin pyytävät asiakkailtaan arvokkaita henkilötietoja tekstiviestillä, vaan useimmiten viestissä neuvotaan kirjautumaan suojattuun palveluun antamaan tarvittavia tietoja.

Turvallisempaa viestintää

Tänä päivänä mobiiliviestintä ei ole ainoastaan yksisuuntaisia tiedottamista, vaan sillä luodaan keskustelevaa, kaksisuuntaista vuorovaikutusta yritysten ja asiakkaiden välille. Lisäksi viestintä tapahtuu nykyaikaisissa viestintäkanavissa ja -sovelluksissa, jotka ohjelmoidaan tietoturvallisiksi. Näissä kanavissa viestintä on ajankohtaisempaa, selkeämpää ja läpinäkyvämpää. Kuluttajat kykenevät usein tarkastelemaan lähettäjäyrityksen tietoja tarkemmin kuin perinteisessä tekstiviestinnässä sekä kommunikoimaan automaattisten itsepalveluvalikkojen avulla. Edistyneemmät järjestelmät vaikeuttavat huijareiden työtä huomattavasti, minkä vuoksi mobiiliviestintä pysyy yhtenä tietoturvallisimmista viestintäkanavista tulevaisuudessakin.

Ota yhteyttä

Kaipaatko lisätietoa? Varaa aika maksuttomaan konsultaatioosi jättämällä sähköpostiosoitteesi, niin olemme yhteydessä sinuun.

Protected by reCAPTCHA.
Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Inspiroidu

Other sites